Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

W rondelku zagotowac mleko ze szczypta soli. Wsypac ryz, wymieszac, ponownie zagotowac a nastepnie gotowac pod przykryciem (na malym ogniu) przez ok. 30 min. (od czasu do czasu nalezy ryz przemieszac). Dodac 2 lyzki cukru i cukier z prawdziwa wanilia.

Swieze truskawki umyc (mrozone rozmrozic), osaczyc na sicie. Polowe truskawek zmiksowac z 2 lyzkami cukru na puree. Druga polowe truskawek pokroic na male kawaleczki a nastepnie wymieszac z truskawkowym puree.

Cztery kokilki lub filizanki (ok. 150 ml kazda) lekko wysmarowac tluszczem. Do kazdej kokilki wylozyc truskawki a na truskawki ryz na mleku. Posypac brazowym cukrem.

Foremki ustawic na blasze i wstawic do piekarnika pod rozgrzany grill aby cukier sie skarmelizowal
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation