Kuchnia

weki

Ogórki z CHILLI i czosnkiem

Potrzebujemy:
2kg ogórków
4łyżki soli
1,5-2 główki czosnku
8łyżek oleju
1,5 szkl. octu
2-4 łyzeczek przyprawy CHILI PIEPRZ CAYENNE mielone PRYMAT
0.5 kg cukru
Wykonanie:
Ogórki bez obierania pokroić na 4 lub 6 części nastepnie zasypać solą i odstawić na 6godzin. Potem zlać wodę z solą.
Cukier z octem zagotować i zalać ogórki, przemieszać i dodać przyprawę, czosnek i olej. Odstawić na 12godzin. Ogórki założyć do słoików i zalać otrzymaną zalewą. Na koniec do każdego słoika dodać po 1 łyżce oleju i zakręcić słoiki. Nie gotujemy.
Uwaga. Dodałam 4łyżeczki pieprzu cayenne i wyszło baaardzo ostre, można dowolnie redukować ostrość :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation