Kuchnia

Kulinaria

KOKTAIL KOKOSOWO BANANOWY NA OCHŁODZENIE bez laktozy

- 1 cały kokos (ewentualnie 1/2 szklanki kupnej wody z kokosa)
- 1 duży banan lub 2 mniejsze
- 1/2 lub 3/4 szklanki mleczka kokosowego
- 1 łyżka wiórków kokosowych
- 1 łyżka miodu/syropu z agawy (opcjonalnie do smaku)
- 4 kostki lodu
- starta czekolada (opcjonalnie)

Banana/y miksujemy. Dolewamy mleczko kokosowe z puszki i wodę z kokosa (przepis na rozbrojenie kokosa i uzyskanie kokosa). Dolewamy ewentualnie syrop/miód i startą czekoladę*. Miksujemy wszytsko razem. Szklanki bądź pucharki napełniamy kilkoma kostkami lodu i wlewamy koktail. Na górę posypujemy wiórkami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation