Kuchnia

Przepisy

Prawdziwe czekoladowe ciasto
składniki:
* 4 duże jajka
* 125 gram gorzkiej czekolady 70% cacao
* 125 gram białej czekolady
* 250 gram masła
* 130 gram mąki
* 100 gram suszonej żurawiny
* szczypta soli

Sposób przygotowania: Podgrzewamy piekarnik do 240 stopni. Formę smarujemy masłem i wstawiamy do lodówki, czekolady rozpuszczamy osobno jedną z połową ilości masła i druga też.
Do każdej z rozpuszczonych czekolad dodajemy dwa roztrzepane jajka.
Na koniec dodajemy sól i mąkę (połowa maki do białej części, połowa do drugiej).
Do masy z ciemną czekoladą dodajemy żurawinę i mieszamy i wlewamy do formy na dno. Białą czekoladę wlewamy na wierzch i wkładamy do piekarnika.
Wyłączamy piekarnik i ciasto zostawiamy tam na minimum 2 godziny *tzn do czasu kiedy piekarnik całkowicie nie ostygnie)
Przestudzone ciasto władamy na 30 minut do lodówki podajemy z żurawiną.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation