Kuchnia

Na słodko

Składniki na ciasto:

- 3 szklanki mąki

- 250 g margaryny

- 3 łyżki cukru

- 5 żółtek

- 2 łyżeczki proszku do pieczenia

- 2 łyżki kakao Nesquik

Wszystkie składniki na ciasto zagnieść razem. 1/3 ciasta zamrozić, resztę schłodzić w lodówce około 30 minut, a następnie wyłożyć nim blaszkę ( 30 x 25 cm ).

Brzoskwinie osączyć z zalewy, pokroić i ułożyć na cieście.



Składniki na masę serową:

- 500 g sera zmielonego

- 1 jajko

- 1 opakowanie budyniu śmietankowego

- 1/2 szklanki cukru pudru

- 1/2 kostki masła roztopionego

- puszka brzoskwiń

Wszystkie składniki masy serowej zmiksować krótko, do połączenia i wylać na brzoskwinie.



Składniki na masę makowo -kokosową:

- 1 szklanka cukru pudru

- 1 szklanka maku

- 5 białek

- 100 g wiórków kokosowych

- 1 łyżka mąki ziemniaczanej

Białka ubić na sztywno, pod koniec dodając cukier puder, następnie dodać mąkę ziemniaczaną, mak, kokos i delikatnie wymieszać, do połączenia. Wyłożyć na masę serową.

Na wierzch zetrzeć na tarce zamrożone, pozostałe ciasto.

Piec około 60 minut w 180 st. C.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation