Kuchnia

słodkości

CIASTO STEFANII - składniki:
1 litr mleka
1/2 kostki margaryny
1/2 szklanki cukru
1 i 1/2 szklanki kaszy manny
1 galaretka owocowa rozpuszczona w 1 szklance wody
1 łyżka kakao
5 opakowań herbatników Petit Beurre
CIASTO STEFANII - sposób przygotowania: Gotujemy mleko z cukrem i margaryną na małym ogniu. Do gotującego się mleka wsypujemy powoli kaszę mannę cały czas mieszając. Musimy uważać,aby nie porobiły się grudki. Kiedy masa zgęstnieje, zdejmujemy garnek z ognia i wlewamy powoli rozpuszczoną galaretkę. Do powstałej masy wsypujemy kakao i dokładnie mieszamy. Kwadratową blachę wykładamy herbatnikami, na wierzch wylewamy masę z kaszki i na wierzchu znowu układamy warstwę herbatników. Całość można polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem. Całość wstawiamy na 2 godziny do lodówki. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation