Kuchnia

kuchnia, gotowanie :3

Burritos - składniki:
placki tortilli - 1 opakowanie
polędwica wołowa - 400 gramów
Przyprawa do mięs Knorr - 1 łyżeczka
średnia cebula - 4 sztuki
papryczka chili - 2 sztuki
kumin - 1 łyżeczka
kolendra mielona - 1 łyżeczka
cynamon - 1 łyżeczka
mielone goździki - 0.5 łyżeczki
rodzynki - 50 gramów
świeża kolendra - 1 pęczek


1. Mięso kroimy w plastry a następnie w drobna kostkę. Dodajemy oliwę oraz przyprawę do mięs Knorr, cynamon, goździki oraz posiekaną świeżą kolendrę. Mięso odstawiamy na ok. 30 minut do lodówki. 2. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy podsmażamy mięso. Dodajmy 2 łyżki sproszkowanej kolendry, sól i pieprz do smaku oraz rodzynki. Gdy mięso będzie gotowe przekładamy je do miski. 3. Na tą samą patelnię wrzucamy posiekaną cebulę. Gdy cebula będzie gotowa dodaję ją do mięsa. 4. Marynowane papryczki kroimy w cienkie plasterki i podsmażam na patelni. Dodajemy do mięsa. Całość mieszamy. 5. Placki tortilli przekrajmy na pół. Zwijamy w rożek. Do rożka wkładamy liść sałaty a następnie mięso. Gotowe burittos podajemy z pomidorową salsą oraz z guacamole
źródło:przepisy.pl
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation