Kuchnia

Makarony

Tagliatelle z kurkami i kurczakiem

Składniki:
- pół filetu z kurczaka
- 150 g kurek, oczyszczonych
- 1 ząbek czosnku, rozgnieciony
- 1 duża cebula
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- 150 g śmietany 18%
- 1 łyżka koperku, posiekanego
- sól i pieprz

Kurczaka kroimy w kostkę i mieszamy z 1/2 łyżeczki tymianku. Odstawiamy na pół godziny. Cebulę kroimy w piórka. Kurki obgotowujemy przez 3-5 minut. Cebulę i kurczaka smażymy na patelni. Następnie dodajemy czosnek i pozostały tymianek. Gotujemy makaron. 3 łyżki wody z makaronu mieszamy ze śmietaną i wlewamy na patelnię. Całość gotujemy na małym ogniu ok. 10 minut. Na koniec doprawiamy koperkiem oraz solą i pieprzem do smaku. Podajemy z makaronem. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation