Kuchnia

Kolorowe jedzonko

Chłodnik owocowy
Składniki:
1 szklanka truskawek
po 1/2 szklanki malin i jagód
kilka gałązek czerwonej porzeczki (jeśli truskawki nie są słodkie to można pominąć)
cukier puder do smaku
gęsta śmietana lub jogurt naturalny

Przygotowanie:
Owoce bardzo dokładnie przebrać i umyć. Jak trzeba to odszypułkować. Wszystkie zmiksować blenderem ręcznym lub stojącym. Spróbować, jeśli jest za kwaśne dodać cukru pudru i wymieszać. Chłodnik rozdzielić na miseczki. Każdą dodatkowo udekorować kilkoma świeżymi owocami.

Zupę owocową schłodzić w lodówce.

Chłodnik owocowy zaserwować z kleksem gęstej śmietany, jogurtu naturalnego lub bitej śmietany.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation