Kuchnia

kuchnia

Roladki z cukinii

Składniki:

1 pojedynczy filet z kurczaka
1 mała cukinia
1 ogórek
1/2 czerwonej papryki
60 ml oliwy z oliwek
1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
sól

Sposób przyrządzania:

Filet z kurczaka umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Nasmaruj mięso oliwą (20 ml) i przyprawą do kurczaka. Tak przygotowaną pierś z kurczaka połóż na średnio rozgrzanym grillu i piecz na rumiano z obydwu stron.

Cukinię umyj i pokrój w cienkie podłużne plastry (najlepiej nożem do sera). Posmaruj plastry cukinii pozostałą oliwą z oliwek i oprósz solą. Połóż cukinię na grill. Po 2–3 minutach obróć plastry na drugą stronę i grilluj jeszcze przez kolejne 2–3 minuty, po czym ściągnij cukinię z grilla.

Grillowany filet pokrój na krótkie paski, a ogórka i paprykę w cienkie słupki. Na grillowanych plastrach cukinii rozłóż kawałki grillowanej piersi i warzywne słupki. Zwiń cukinię w zgrabne roladki i zepnij wykałaczkami. Podawaj ze świeżymi listkami bazylii.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation