Kuchnia

Przepisy

Przepis na bananowca
Czas: ok. 30 minut + chłodzenie
Ilość porcji: forma 22-24 cm
Składniki
1 kostka miękkiego masła (200 g) najlepsze roślinne*
2/3 szklanki cukru pudru
1 łyżeczka cukru waniliowego
ponad 1 kg bananów
2 różne galaretki każda przygotowana w 400 ml wody (a nie jak na opakowaniu w 500 ml) np. cytrynowa i agrestowa
Moje porady
do deseru najlepsze jest masło roślinne, bo ono po dodaniu bananów i galaretki nie będzie się wyróżniać w cieście
deser po 2 dniach będzie troszkę ciemniejszy, ale spokojnie swoją świeżość zachowuje 4-6 dni (i tak zjecie go szybciej)
do deseru polecam galaretki w kolorze bananowym: zielone lub żółte, ja wybrałam cytrynową i agrestową
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation