Kuchnia

Dukan,,,

Pizza na Cieście Chlebowym - Dukan

200 g twarogu
6 łyżek otrębów (4owsiane + 2 pszenne) NIE mielonych
przyprawy np. do pizzy + sól
1-2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 jajka
To już trzecia wersja pizzy, a wiadomo wraz z doświadczeniem robimy się lepsi Tym razem na grubym cieście, chyba, że rozsmarujemy ją na ogromnej blaszce.
Tak naprawdę przepis jest na bazie przepisu na chleb z cebulą i pieczarkami, ale jest naprawdę świetna!
Piekarnik rozgrzać do 170-180*
Zmiksować wszytko dokładnie.
Przełożyć najlepiej do silikonowej formy na dużą tartę (28cm) lub do zwykłej blachy wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec ok 35 min do dość mocnego zrumienienia.
W czasie pieczenia należy nakłuć widelcem spód, bo czasem puchnie.
Upieczony spód smarujemy koncentratem/sosem pomidorowym i układamy farsz/dodatki, na to ser i zapiekamy aż się rozpuści.
Spód czasami lepiej upiec wcześniej, bo czasem twaróg jest za mokry i musi po upieczeniu przeschnąć
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation