Ogród

Ogród

WEGAŃSKE GOŁĄBKI W LIŚCIACH BOTWINY

Składniki:
Botwina 20 g
Kasza jaglana 78 g (6 płaskich łyżek surowej)
Marchew 150 g (3 małe)
Rzodkiewka 60 g (4 szt.)
Koperek 2 g (1 łyżeczka)
Garam Masala 1 g (1 szczypta)
Pieprz czarny, zmielony 1 g (1 szczypta)
Papryka słodka mielona 1 g (1 szczypta)
Dynia 100 g
Dynia pestki 8 g (1 łyżka)

Czas:
Łącznie 30 min
Przygotowanie 20 min
Gotowanie 10 min

Sposób przygotowania:
1Kaszę jaglaną ugotować (przed ugotowaniem dwukrotnie przepłukać).
2Marchewkę obrać, ugotować i zblendować do konsystencji puree z dodatkiem przypraw.
3Rzodkiewkę pokroić, koperek poszatkować.
4Wymieszać wszystkie składniki ze sobą.
5Liście botwiny lekko obgotować przez 2 minuty.
6Liście botwiny lekko osuszyć (ręcznikiem papierowym) i nakładać farsz, porządnie zawijając każdy z nich.
7Gołąbki można poddusić na patelni z dodatkiem białego wina, bądź zrumienić na odrobinie oliwy z oliwy.
8Całość podałam na plastrach pieczonej dyni i posypałam prażonymi pestkami dyni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation