Kuchnia

na słodko

Przepis na ciasteczka owsiane dietetyczne

Składniki:
400 g płatków owsianych (mogą też być pszenne , żytnie , jęczmienne lub ich mieszanka)
200 g rodzynek
2 banany
2 jabłka
bakalie: suszone morele, śliwki, daktyle, orzechy itp., ziarna słonecznika, sezam, suszona żurawina
2 łyżki miodu
Oatmeal cookies
Ingredients:
400 g of oat flakes (may also be wheat, rye, barley or a mixture)
200 g of raisins
2 bananas
2 apples
nuts and dried fruit: dried apricots, prunes, dates, nuts, etc., sunflower seeds, sesame seeds, dried cranberries
2 tablespoons honey
1. Płatki zemleć ( lub użyć błyskawicznych w całości).
2. Zmiksować na mus banany i jabłka.
3. Wymieszać mus owocowy z reszta składników (rodzynki, drobno pokrojone, suszone śliwki, posiekane orzechy, miód), żeby ciasto było gęste i trzymało się (nie może być zbyt suche).
4. Masę nakładać łyżką na blachę wyłożoną pergaminem. Piec 40 minut w temperaturze ok. 160 st.C. do momentu, aż delikatnie się zarumienią.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation