Kuchnia

sałatki

SAŁATKA Z TORTELLINI, BROKUŁEM I PAPRYKĄ
SKŁADNIKI:
1 opakowanie tortellini 3 kolorowe z szynką 250g
1 brokuł
1 czerwona papryka
1 puszka kukurydzy złocistej
około 200g szynki konserwowej
pęczek szczypiorki
sól, pieprz
4-5 łyżek majonezu

1. Tortellini ugotować w lekko osolonej wodzie na al dente. Wystudzić.
2. Brokuła podzielić na różyczki i lekko obgotować także na al dente. Wystudzić.
3. Szynkę, paprykę pokroić w paski. Kukurydzę odsączyć z zalewy.
Szczypiorek drobno pokroić.
4. Do misy wsypać wystudzone tortellini, brokuła, dodać pokrojoną szynkę,
pokrojony szczypiorek, paprykę oraz kukurydzę.
5. Dodać majonez i delikatnie przemieszać. Doprawić do smaku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation