Kuchnia

dżemy,soki,konfitury....

Konfitura malinowo-pomidorowa z bazylią | Diamant 600g pomidorów (waga po obraniu i usunięciu pestek)
400g malin
1 opakowanie Konfitur-Fix
350-500g Cukru białego DIAMANT
10-20 listków bazylii
4 łyżki soku z cytryny

Wykonanie przepisu

Pomidory sparzyć, obrać, usunąć pestki, pokroić w kosteczkę, wymieszać z malinami, sokiem z cytryny. Owocową masę przełożyć do garnka, wsypać Konfitur-Fix DIAMANT oraz wybraną ilość cukru białego DIAMANT (350-500 g). Całość doprowadzić do wrzenia, gotować jeszcze 3 minuty, przed końcem gotowania dodać posiekaną bazylię. Wyparzone słoiki napełnić konfiturą, zamknąć i odstawić na kilka minut do góry dnem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation