Kuchnia

Ryby i owoce morza

Blog Bo(ro)n Appétit: Łosoś ze szpinakiem

SKŁADNIKI dla 2 osób:
2 filety z łososia
sól morska, świeżo mielony pieprz
sok z połowy cytryny

oraz:
250g szpinaku (użyłam baby)
2 ząbki czosnku
2 łyżki masła
sól morska, świeżo mielony pieprz
szczypta gałki muszkatołowej
pół pęczka koperku
cytryna do dekoracji

Łosoś i szpinak

Grillowany łosoś ze szpinakiem

Łososia myjemy, osuszamy i przyprawiamy solą i pieprzem. Skrapiamy sokiem z cytryny i grillujemy na patelni grillowej.

Szpinak wrzucamy na rozgrzane, rozpuszczone masło, dodajemy sok z cytryny, sól, pieprz, gałkę i mieszamy. Czekamy, aż odparuje woda.
Układamy na talerzu szpinak, a następnie grillowanego łososia. Posypujemy koperkiem i dekorujemy cytryną.


Bon Appétit!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation