Kuchnia

Stoje nad garem i bucham czarem;-)

Kalafior zapiekany w pikantnej panierce

Składniki:

1 duży kalafior
40 dkg sera feta
5 jajek
15 dkg sera parmezanu
1 torebka panierki chili
1 pęczek koperku
12 dkg tartej bułki
łyżeczka przyprawy curry
zmielona gałka muszkatołowa
sól, pieprz do smaku
masło ,bułka tarta do foremki


Sposób przyrządzenia:
Kalafior umyć, ugotować, podzielić na różyczki, rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków. Do tak przygotowanej masy dodać rozdrobnione ser feta, parmezan, koperek, jajka ,tartą bułkę. Wszystkie składniki wymieszać .Przyprawić curry, gałką muszkatołową, dodać sól i pieprz do smaku. Do natłuszczonej i wysypanej tartą bułką foremki , przekładamy masę. Wierzch posypujemy pikantną panierką, i wiórkami masła. Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 45-50 minut. Dobrze smakuje na ciepło i zimno, z ulubionym sosem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation