Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Brownie :

Składniki

200 g - gorzkiej czekolady
200 g - masła
6 - jajek
300 g - cukru
100 g - mąki
orzechy włoskie
lody waniliowe
Opis przygotowania

Czekoladę z masłem roztopić w kąpieli wodnej i ostudzić. Jajka ubić, dodać cukier i mąkę.

Do ubitej masy jajecznej wmiksować przestudzoną czekoladę, po czym dodać lekko przesiekane orzechy.

Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 20-30 minut, w zależności od tego, jak bardzo „zakalcowate” ciasto chce się uzyskać (zdecydowanie lepsze jest właśnie to bardziej mokre i ciężkie).

Po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem (można użyć do tego gotowych szablonów lub samemu przygotować ulubioną wycinankę). Podawać z lodami waniliowymi.
SMACZNEGO ♥
PS: Można także dać do małych foremek i upiec małe ciasteczka :*
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation