Kuchnia

przepisy

Sałatka z kaszą gryczaną

Jajka 3 sztuki
Kalafior 1/4 sztuki
Rzodkiewka pół pęczka
Szczypiorek pół pęczka
fasola biała konserwowa 1/3 puszki
fasolka szparagowa zielona 10 dag
kasza gryczana gotowana 6 łyżek
pieprz do smaku
sos chili z limonką 3 łyżki
sól do smaku
Sposób przygotowania
Rzodkiewkę umyć pokroić w plasterki. Fasolkę umyć, pokroić na kawałki i ugotować w osolonej wodzie. Kalafior podzielić na małe różyczki i ugotować al dente. Jajka ugotować na twardo, obrać pokroić w kostkę. Szczypiorek posiekać. Do miski włożyć rzodkiewkę w plasterkach, pokrojone jajka, fasolę białą, fasolkę szparagową, kalafior. Dodać kaszę gryczaną oraz szczypiorek. Wlać sos chili z limonką i kolendrą, wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation