Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Kresowe klopsiki drobiowe

600 g mielonego mięsa drobiowego
1 jajko
1 szklanka ugotowanego ryżu
300 g białej kapusty
100 g startego sera żółtego
1 duża cebula
1 łyżeczka masła
1/2 pęczka natki pietruszki
bułka tarta
otarty majeranek suszony
olej do smażenia
sól
świeżo zmielony czarny pieprz



Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i zeszklij na maśle.
Mięso mielone wyrób z jajkiem, solą, pieprzem i majerankiem,
do mięsa dodaj bardzo drobno pokrojoną kapustę, ryż, zeszkloną cebulę wraz z masłem, pokrojoną natkę pietruszki i starty ser, całość dokładnie wymieszaj i uformuj nieduże klopsiki.
Lekko spłaszczone klopsiki obtaczaj w bułce tartej i na rozgrzanym oleju smaż z dwóch stron na złoty kolor. Podawaj z sosem pomidorowym.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation