Kuchnia

Przekąski

Quesadillas

Składniki
NA KAŻDY PLACEK TORTILLA
30g cienkich plastrów szynki
3 plasterki zielonej papryczki jalapeno ze słoika
50g tartego sera
1 szalotka drobno posiekana
kilka liści świeżej kolendry
1 łyżeczka oliwy
Sposób przyrządzenia

Rozgrzej patelnię grilową lub gril elektryczny.

Połóż tortillę przed sobą na blacie kuchennym i rozłóż na niej szynkę.

Jedną połowę placka, pokryj, posiekaną papryczką jalapeno, startym serem i posiekaną szalotką; rozrzuć liście kolendry.

Ostrożnie złóż tortillę na pół, częścią która pokryta jest tylko szynką.

Tak przygotowane quesadillas posamruj ostrożnie z obu stron oliwą i połóż na rozgrzanej patelni lub grilu. Smaż po minucie z każdej strony.

Ciepłe tortille potnij na trójkąty, podawaj je z sosem jakim lubisz.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation