Kuchnia

kuchnia

kotlety z kurczaka i jajek

3 ugotowane udka z kurczaka
3 jaja ugotowane na twardo
2 jaja
pęczek szczypiorku, pietruszki lub koperku
2 ząbki czosnku
1 mała cebula
sól, pieprz
ewentualnie słodka lub szczypta ostrej papryki
bułka tarta do panierunku
ulubiony sos


Mięso obrać od kości. Następnie zmielić razem z jajami na twardo.
Szczypior i cebulę posiekać, czosnek przepuścić przez praskę.
Wszystko wymieszać, wbić dwa jaja, dodać przyprawy, wymieszać ponownie. Formować standardowe kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na złoto.

Kotlety podałam z sosem czosnkowo - koperkowym na bazie jogurtu greckiego.

Rada: Cebulę można sobie wcześniej podsmażyć, nada kotletom ciekawego smaku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation