Kuchnia

kuchnia

ciastka czekoladowe z sowy

Do połowy dodałam trochę orzechów laskowych, tak dla urozmaicenia.
ŻYCZĘ WAM PYSZNEGO NOWEGO ROKU!
SKŁADNIKI/INGREDIENTS:
- 150g masła / 150g unsalted butter
- 1 1/4 szanki mąki krupczatki / 1 1/4 cup coarse-grained wheat flour
- 1/2 szklanki kakao / 1/2 cup cocoa powder
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej / 1 teaspoon baking soda
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia / 1/2 teaspoon baking powder
- szczypta soli / a pinch of salt
- 1 1/4 szklanki cukru / 1 1/4 cup sugar
- duże jajko / 1 large egg

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Nagrzej piekarnik do 190 stopni.
- Wymieszaj mąkę, kakao, sodę, proszek do pieczenia, sól i cukier.
- Włącz mikser, dodaj masło i jajko.
- Kiedy składniki połączą się w jedną masę, ułóż jej małe okrągłe porcje na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, przyciśnij je lekko.
- Piecz 5-9 minut, zależnie od wielkości ciastek.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation