Kuchnia

jak mi słodko...

Składniki na ciasto:



2 ½ szklanki mąki
¾ kostki margaryny - stopić
¾ szklanki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki kakao
2 żółtka



Wszystkie składniki razem wyrobić tak jak kruszonkę. Całość podzielić na części: 2/3 i 1/3.
Składniki na masę serową:

3 serki homogenizowane po 200g
1 szklanka cukru (dałam 0,5 szklanki cukru)
½ kostki margaryny - stopić
1 budyń śmietankowy
2 białka ubite na sztywno

Wykonanie całości:

Blaszkę o średnicy ok. 24 cm, wysmarować tłuszczem, spód wyłożyć papierem do pieczenia, boki obsypać bułką tartą.

Mieszamy razem serki, cukier i budyń, dodajemy rozpuszczoną margarynę i na końcu ubite białka. 2/3 ciasta wykładamy na tortownice na spód, ciasto wylewamy masę serową, a następnie przykrywamy to resztą 1/3 ciasta.

Pieczemy około 40 minut w temperaturze 180°C. Wyjąć z pieca i dobrze schłodzić, zanim będziemy kroić :).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation