Kuchnia

gotownie

Sałatka Pieczarkowa

Składniki:
500 g pieczarek
3 cebule ( ok. 200 g )
3 ugotowane na twardo jajka
4 ogórki konserwowe ( ok. 200g)
natka pietruszki
3 - 4 łyżki majonezu
2 - 3 łyżeczki musztardy
sól, cukier do smaku

Wykonanie:
Pokrojone w cieniutkie plasterki pieczarki gotujemy ok. 5 minut, odcedzamy i odstawiamy do całkowitego ostudzenia. Cebule kroimy w półtalarki, sparzamy, odcedzamy i również odstawiamy do całkowitego ostudzenia. Jajka ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ogórki kroimy w drobną kosteczkę. Tak przygotowane składniki mieszamy, dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki, majonez, musztardę, sól i cukier do smaku. Przygotowujemy ją na kilka godzin przed podaniem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation