Kuchnia

Kulinaria

Knedle szpinakowe w sosie paprykowym
Składniki:
6 czerstwych bułek
250 ml mleka
100 g szpinaku
4 małe cebule
3 jajka
Sól, pieprz
Po 2 małe czerwone i żółte papryki
600 ml bulionu
4 łyżki ajwaru
3 łyżki twarogu
Cukier
Bułki pokroić w kostkę, zalać mlekiem, odstawić. Cebulę pokroić w kostkę, szpinak sparzyć, pokroić. Do bułek dodać, szpinak, połowę cebuli i jaja. Doprawić solą i pieprzem, dobrze wyrobić. Uformować 12 knedli.
Paprykę pokroić w kostkę i wraz z pozostałą cebulą ugotować w bulionie.
Knedle gotować na parze porcjami, po 10 minut.
Do sosu wmieszać ajwar i twarożek, doprawić solą i pieprzem oraz cukrem.


Czytaj więcej na http://www.styl.pl/kuchnia/mistrzyni-kuchni/news-dojrzale-smaki,nId,1495270,nPack,5#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation