Kuchnia

kuchnia

Składniki na 4 porcje:

opakowanie 500g ulubionego makaronu
1/2 cebuli
1/2 zielonej papryki
4 pieczarki pokrojone na ćwiartki
2 ząbki czosnku
1 puszka pomidorów użyłam w całości
sól
pieprz cytrynowy
pieprz kolorowy
1 łyżka suszonej bazylii
kilka listków świeżej bazylii na wierzch
1 łyżeczka płatków chili+ malutki kawałek świeżej pokrojonej
2 łyżki słonecznika
1 łyżka oliwy z oliwek
2 łyżki żółtego startego sera
1/2 szklanki śmietanki 36%

Składniki na 4 porcje:

opakowanie 500g ulubionego makaronu
1/2 cebuli
1/2 zielonej papryki
4 pieczarki pokrojone na ćwiartki
2 ząbki czosnku
1 puszka pomidorów użyłam w całości
sól
pieprz cytrynowy
pieprz kolorowy
1 łyżka suszonej bazylii
kilka listków świeżej bazylii na wierzch
1 łyżeczka płatków chili+ malutki kawałek świeżej pokrojonej
2 łyżki słonecznika
1 łyżka oliwy z oliwek
2 łyżki żółtego startego sera
1/2 szklanki śmietanki 36%

Przygotowanie:
Wstawić w dużym garnku wodę z odrobiną soli,
gdy woda zacznie się gotować wrzucić makaron i gotować jakieś 8 minut al'dente.
W międzyczasie pokroić cebulę, paprykę,pieczarki, czosnek i chili.
Wrzucić pokrojone warzywa na patelnie, dodać łyżkę oliwy z oliwek i kiedy warzywa zmiękną dodać słonecznik i pomidory.
Wszystko jeszcze podgotować 3 minuty by sos lekko zgęstniał, dodać suszoną bazylię, śmietankę i ser,
wymieszać.
Do sosu wrzucić ugotowany makaron, wymieszać ponownie, udekorować bazylią i podawać gorące.
Pycha!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation