Święta i uroczystości

wielkanoc

Sposób przyrządzania:

1 Jajka umyj. W węższym końcu jajka zrób czubkiem ostrego noża dziurę wielkości ok. 1 cm2. Zawartość jajka wymieszaj wykałaczką i wylej na miseczkę (wykorzystaj do innego przepisu). Skorupki zanurz w garnku z wodą i zagotuj. Gotuj przez 5 minut. Wyciągnij, odsącz i wysusz.

2 Wysuszone skorupki ustaw na podstawkach do jajek. Rozpuszczaj galaretki co 15 min w połowie ilości wody podanej w proporcjach na opakowaniu. Wstawiaj naczynia z rozpuszczoną galaretką do miski z zimną wodą. Kiedy galaretka zacznie tężeć ( ok. 30 min. po rozpuszczeniu), porozlewaj ją do skorupek. Wystarczy po półtorej łyżki. Wstaw jajka do lodówki na 15 minut. Po tym czasie następna galaretka powinna być gotowa do rozlania. Postępuj w ten sposób do wykorzystania wszystkich kolorów galaretek. Wypełnione galaretką skorupki zostaw na noc w lodówce.

3 Stężałe galaretki obierz delikatnie ze skorupek.

http://www.tesco.pl/kulinarni-lowcy-smakow/teczowe-jajeczka/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation