Design

Design

Kokosowy sernik na czekoladowym spodzie

spód:
- pół kostki masła
- 3 łyżki kakao
- pół dużego opakowania krakersów

Masło stopić,ostudzić.Dodać krakersy zmielone na pył i kakao.Dokładnie połączyć.
Wyłożyć dno i boki tortownicy.Wstawić na 30 min do lodówki.

masa:
- 750 g sera białego trzykrotnie zmielonego
- 6 jajek
- 100 g wiórków kokosowych
- kostka masła
- tabliczka białej czekolady
- szklanka cukru pudru
- 2 łyżeczki cukru waniliowego

Masło utrzeć z żółtkami,cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.Stopniowo dodawać ser zmniejszając obroty miksera.Dodać poszatkowaną czekoladę i wiórki.Wymieszać ręcznie.
Pianę z białek ubić na sztywno.Delikatnie połączyć z masą serową.
To wszystko wylać na spód z krakersów.

Piec w piekarniku nagrzanym do 180stopni 10 minut.Potem zmniejszyć temperaturę do 150 stopni i piec dalej ok 1.5 godziny.
Studzić w otwartym piekarniku.Włożyć na kilka godzin do lodówki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation