Kuchnia

Kuchnia

Potrzebujesz: 1 gruby plaster arbuza, garść rukoli lub kilka liści sałaty rzymskiej, kilka czarnych oliwek, 70 g sera feta, pokrojonego w kostkę, 1 małą czerwoną cebulę, 1 łyżkę orzeszków piniowych, 3 gałązki świeżej mięty, 1 łyżkę soku z cytryny, 3 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżkę miodu

Krok po kroku:

1. Arbuza pokrój w kostkę, cebulę w półkrążki, a oliwki w plasterki.

2. Na suchej patelni upraż orzeszki piniowe.

3. W dużej misce wymieszaj cebulę, oliwki, ser, miętę i sałatę. Na koniec dodaj arbuza.

4. Oliwę wymieszaj z sokiem z cytryny i miodem. Dressingiem polej sałatkę. Podawaj schłodzoną z tostem z pełnoziarnistego pieczywa.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation