Kuchnia

Kuchnia

Makaron z kremowym sosem z gorgonzoli | kuchniaagaty.pl

Makaron z kremowym sosem z gorgonzoli
Agata, 29 stycznia 2010
Makaron z kremowym sosem z gorgonzoli
Składniki
ser gorgonzola - 200 g
serek kremowy - 125 g (np. Philadelphia)
mleko - ok. 1/2 szklanki (ilość zależy od tego, jak gęsty sos chcemy uzyskać)
makaron - 1 opakowanie (tagiatelle, farfalle lub penne)
sól, pieprz, gałka muszkatołowa - do smaku
Sposób przygotowania
Gorgonzolę rozdrobnić widelcem na mniejsze kawałki. Wrzucić do rondelka, połączyć z kremowym serkiem. Ciągle mieszając podgrzewać na wolnym ogniu, ser rozprowadzić mlekiem (lub śmietanką), tworząc gładki, kremowy sos. Ewentualnie doprawić pieprzem i gałką muszkatołową. Podawać z makaronem (i np. natką pietruszki).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation