Kuchnia

piecyk

Devolay drobiowy z serem pleśniowym
Składniki:

2 piersi z kurczaka,
2 łyżki masła,
2 ząbki czosnku,
2 jajka,
bułka tarta,
suszona pietruszka,
sól, pieprz,
ser żółty,
ser pleśniowy,
oliwa do smażenia.

Wykonanie:

Piersi rozbić tłuczkiem cienko i podzielić na pół. Posolić, popieprzyć. Do miseczki dodać masło, rozgnieciony czosnek, pietruszkę i wymieszać (również można dodać sól). Rozbite piersi posmarować mieszanką maślaną. Na środek położyć plasterek sera żółtego i plasterek pleśniowego. Zawinąć (można ruloniki „spiąć” wykałaczką). Obtoczyć w rozbełtanym jajku, następnie w bułce tartej, powtórzyć i smażyć na rozgrzanej oliwie.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation