Kuchnia

Kuchenne pomysły

ŁOSOŚ Z POMIDORAMI I ŚMIETANĄ

Porcja dla 2 osób:

1 opakowanie pomidorków koktajlowych
1 średniej wielkości cebula
2 ząbki czosnku
250 g łososia wędzonego na zimno
200g śmietany 18%
makaron tagliatelle
sól i chili do smaku
Osiem pomidorków koktajlowych przekroić na pół i podsmażyć do miękkości na patelni.

Cebulę posiekać w drobną kostkę, dodać do pomidorków. W międzyczasie czosnek pokroić w drobne plasterki i dodać do cebuli i pomidorów. Smażyć dopóki cebula się nie zeszkli.

Zagotować wodę na makaron i ugotować al dente zgodnie z czasem podanym na opakowaniu.

Łososia pokroić w kostkę ok 1,5x1,5cm i dodać na patelnię.

Wszystko razem podgrzewać ciągle mieszając przez ok 7 minut. Z pomidorków powinny zostać tylko skórki, a miąższ powinien być zmieszany z rybą i cebulą.

Dodać śmietanę, chwilę poddusić wszystko na małym ogniu. Doprawić solą i chili.

Makaron podzielić na porcja i nałożyć sos. Dodać świeże pomidorki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation