Kuchnia

pychotki

Alkoholik- pyszne, mocne ciasto

Alkoholik

Składniki:
Biszkopt z 6 jaj
Krem:
1 szklanka kaszy manny sypkiej
1 szklanka wiórek kokosowych
1 szklanka cukru
1 szklanka wódki
1 kostka margaryny (daję Kasię)
Dodatkowo:
1 tabliczka startej gorzkiej czekolady (połowa wystarczy)
1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki

Poprzedniego wieczoru do litrowego słoika wsypać wiórki, mannę, cukier, wymieszać i zalać całość wódką. Szczelnie zamknąć naczynie, aby alkohol nie wywietrzał i wstawić na noc do lodówki.
Nazajutrz po wyjęciu z lodówki masę ucierać z margaryną, aż do powstania kremu (ucieram w makutrze za pomocą pałki).
Biszkopt przekroić na pół. Krem rozdzielić na 2 porcje - mniejsza na posmarowanie wierzchu ciacha. Jedną część posmarować dżemem, na to krem, potem druga połowa biszkopta, znów smarujemy kremem, wyrównujemy.
Na koniec posypujemy startą czekoladą lub kokosem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation