Biżuteria

Biżuteria

PRZEKŁADANIEC
herbatniki
100g gorzkiej czekolady
100g mlecznej czekolady
100g białej czekolady
500g twarogu śmietankowego z wiaderka
300g słodkiej śmietany 30- 36%
3 łyżeczki żelatyny
100g cukru
2 łyżeczki cukru waniliowego

Twaróg utrzeć z cukrami.
1Żelatynę namoczyć w 6 łyżkach zimnej wody.
2.Czekolady rozpuścić pojedynczo w kąpieli wodnej.
3.Gdy żelatyna napęcznieje, podgrzać ją, ciągle mieszając, aż się rozpuści, a następnie wymieszać z utartym twarogiem
4.Śmietanę ubić na sztywno. 5.Twaróg podzielić na 3 części. Do każdej dodać po jednej czekoladzie i wymieszać. Dodać po 1/3 śmietany i delikatnie wymieszać.
6.Formę keksową wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać do formy najpierw masę z gorzką czekoladą, kolejno z mleczną i na koniec z białą. Na górę ułożyć herbatniki.
7.Ciasto wstawić do lodówki na noc. Po tym czasie wyciągnąć z formy, odwracając do góry nogami. Ściągnąć papier i polać rozpuszczonymi w kąpieli wodnej czekoladami
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation