Biżuteria

Biżuteria

Ten przekładany piernik jest szybki i łatwy w wykonaniu, bardzo smaczny, aromatyczny, miękki i wilgotny. Przełożony jest masą krówkową i cienką warstwą powideł śliwkowych. Te oba składniki bardzo dobrze komponują się z lekko korzennym smakiem ciasta i polewą czekoladową.
Składniki

jajka 3 szt.
cukier 1½ szklanki
mąka pszenna 3 szklanki
miód naturalny płynny 200 g
kwaśna śmietana 1 szklanka
zimna woda 2 łyżki
masło 200 g
soda oczyszczona 1 łyżeczka
...... więcej na blogu W KUCHENNYM OKNIE

> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Przygotowanie

Masło ucieramy z cukrem, dodajemy żółtka, ucieramy do połączenia się składników.

Kolejno dodajemy miód, wodę, śmietanę stale ucierając.

Mąkę mieszamy z sodą, kakao i przyprawą do piernika.

Wsiewamy za pomocą sitka do utartej masy stale ucierając.

Białka ubijamy na sztywno i delikatnie mieszamy z ciastem.

Wykładamy do formy i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 160°C ok. 50 minut.

.....więcej na blogu W KUCHENNYM OKNIE
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation