Design

Design

Chrupiący kotlet de volaille na skorupce - SKŁADNIKI:

pierś z kurczaka, po około 150 g ,
łyżka masła,
ząbek czosnku,
mały pęczek posiekanej natki pietruszki,
kilka bąków drobno posiekanego szczypiorku,
sól, pieprz do smaku,
plasterek żółtego sera,
30 g żółtego sera na skorupkę,
mąka, jajko, bułka tarta do panierowania

Chrupiący kotlet de volaille na skorupce - PRZYGOTOWANIE:

Mieszamy dokładnie masło z czosnkiem, natką, szczypiorkiem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, formujemy cienkie wałeczki, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki. Pierś z kurczaka roztłuc delikatnie wałkiem przez folię, na piersi układamy wałeczek z gotowego masła i plasterek sera, dokładnie zawijamy, obtaczamy w mące, jajku, bułce i smażymy w rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podajemy na usmażonej skorupce z żółtego sera. SMACZNEGO.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation