Kuchnia

Ciasta

ciasto:Izalra


1,5 szkl. mąki
1,5 szkl. cukru
3 łyżeczki kakao
1 kostka margaryny
3 łyżeczki proszku do pieczenia
4 jajka
5 łyżek wody
cukier waniliowy


masa serowa:


500-700g dobrego sera twarogowego
4 jajka
1 szkl. cukru
200g dobrego masła, najlepiej osełki
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżka budyniu śmietankowego
1 łyżka mąki pszennej

dodatkowo:

wiórki kokosowe


Margarynę, cukier, kakao, wodę i cukier waniliowy rozpuścić i gotować przez 5 min na małym gazie. Po przestudzeniu dodać 4 żółtka, wymieszać i odlać pół szklanki masy na polewę. Do reszty dodać mąkę, proszek do pieczenia i pianek z białek. Wysmarować formę tłuszczem, wyłożyć papierem do pieczenia i wylać 2/3 ciasta.

Zmielić ser. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę (długo ucierać aby cały cukier się rozpuścił). Następnie dodawać po jednym żółtku i miksować jeszcze 5 min. Masa ma być puszysta. Po łyżce dodawać ser, wymiksować. Następnie dodać mąkę ziemniaczaną i budyń. Na koniec połączyć delikatnie drewnianą łyżką z pianą z białek, oprószyć mąką pszenną i wymieszać.

Masę serową wylać na ciasto i wyłożyć placami pozostałą część ciasta. Piec w nagrzanym do 180st. piekarniku ok. 50 min. Po upieczeniu polać pozostałym karmelem i posypać wiórkami.

Zamiast naki ziemniaczanej daje cale budyn waniliowy ...

Przepis
http://etat-mama.blogspot.co.at/2013/09/sernik-izaura.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation