Kuchnia

Desery

Kasza jaglana z bananem - składniki:

1 szklanka kaszy jaglanej
500 ml mleka (może być także ryżowe)
2 dojrzałe banany
cukier lub miód do smaku

Kasza jaglana z bananem - sposób przygotowania: Kaszę jaglaną dokładnie przepłucz gorącą wodą, aby pozbyć się goryczy. Mleko zagotuj, wrzuć kaszę. Zmniejsz ogień i gotuj przez około 20 minut, aż kasza zrobi się miękka. Banany rozgnieć, np. za pomocą widelca (możesz zachować kilka plasterków do dekoracji). Dodaj do kaszy na około 3-5 minut przed końcem gotowania. Ewentualnie dopraw kaszę cukrem lub - kiedy będzie już gotowa - miodem. Możesz udekorować plasterkami bananów. Rady: W wersji dla łasuchów można dodać do takiej jaglanki trochę posiekanej w kostkę czekolady, kremu czekoladowego i/lub masła orzechowego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation