Fotografia

z pomysłem

syrop z cebuli | Moda i Lifestyle Maluchów | stylizacje dzieci | zabawa i podróże

Przepis:
Cebulę pokroić w kostkę lub plastry. Ułożyć warstwowo przekładając miodem (jeśli dziecko ma alergię można użyć cukru). Odstawić na noc (syrop jest gotowy już po kilku godzinach). Podajemy dziecku 2-3 łyżeczki dziennie.

W opcji zmodyfikowanej możemy dodać cytrynę lub czosnek (jeśli jest szansa, że nasze dziecko to wypije.. u nas brak takowej ;)).
Syrop (stojący w temperaturze pokojowej) najlepiej robić co 2-3 dni. W lodówce, odlany, może przebywać dłużej (nawet do dwóch tygodni).

Cebula jak i czosnek nazywane są ‚naturalnymi antybiotykami’ i mają wiele właściwości oraz zastosowań medycznych. Cebula wykazuje właściwości lecznicze a także uodparniające oraz uzupełnia niedobory witamin i minerałów ( zawiera: siarkę, żelazo, potas, magnez, mangan, fluor, wapń, fosfor; witaminy (A, B, C i E); flawonoidy, glukokininę). Syrop podawany w trakcie przeziębienia ma działanie przeciwzapalne i wykrztuśne.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation