Kuchnia

Kulinaria

Składniki:

- 2 piersi kurczaka
- 150 g liści szpinaku
- małe opakowanie serka kremowego (u mnie Philadelphia o smaku czosnku i ziół, idealna do tego dania)
- dwa ząbki czosnku (jeśli używamy serka zwykłego, bez przypraw)
- ziarna słonecznika
- sól, pieprz




Piersi myjemy i kroimy w sporą kostkę. Przyprawiamy, (jeśli używamy zwykłego serka, należy dodać więcej przypraw oraz czosnek przepuszczony przez praskę) i podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Szpinak myjemy i siekamy, wrzucamy do kurczaka i smażymy aż zmięknie i zmniejszy swoją objętość. Podlewamy odrobiną wody i chwilę dusimy. Dodajemy serek, mieszamy. Podajemy z makaronem i uprażonym na suchej patelni słonecznikiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation