Kuchnia

Kulinaria

Ciasto bez pieczenia z mandarynkami

spód
- 125g dobrej margaryny
- 2 łyżki gorzkiego kakao
- 2 łyżki mleka w proszku
- 1 łyżka cukru
- 15 herbatników (100g)

kolejne warstwy
- 200ml słodkiej śmietanki 12%
- 300ml gorącej wody
- 1 galaretka wiśniowa
- 2 mandarynki

Margarynę rozpuść i wymieszaj z kakao, mlekiem i cukrem. Herbatniki dobrze pokrusz i wymieszaj z masą. Wyłóż na tortownicy (24cm) i wyrównaj wygładzając, wstaw do lodówki.

Galaretkę rozpuść w wodzie. Połowę galaretki wymieszaj ze śmietanką i wlej na ostygnięty spód. Włóż ponownie do lodówki.

Kiedy środkowa warstwa ściągnie się, nałóż owoce i zalej resztą galaretki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation