Kuchnia

Kasze, ryż, fasola

"łysy" w papilotkach ;)

Składniki

na ok. 16 sztuk
1 woreczek ugotowanej w osolonej wodzie kaszy gryczanej
1 kostka białego sera (mielonego)
2 średnie ziemniaki lub 2 - 3 łyżki mąki ziemniaczanej
2 żółtka
2 białka + 1 łyżeczka cukru + szczypta soli

Sposób przygotowania
Wszystkie składniki zmiksować, a następnie dodać ubite na sztywno dwa białka z jedną łyżeczką cukru i szczyptą soli i delikatnie wszystko wymieszać rózgą. Wyłożyć do papilotek (ok. 3/4 wysokości) i piec w temperaturze 180 stopni (termoobieg) przez ok. 50 minut. Wyjąć z piekarnika i poczekać do całkowitego wystygnięcia. Podawać np. ze świeżym masełkiem lub serkiem chrzanowym i wędzonym łososiem (tatar z łososia na zdjęciach).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation