Kuchnia

♥ Archi ♥, architecture, Architektura

filety z dorsza 5
bakłażan 1
cukinia 1
papryka czerwona 1
pomidory 4
cebula 1
czosnek 5 ząbków
świeża kolendra 1 pęczek
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
oliwa z oliwek 200 ml
mąka pszenna
sól
pieprz
cukier do smaku


Oczyszczone filety z dorsza posolić, obtoczyć w mące i usmażyć na złoty kolor. Ułożyć je na półmisku. Pomidory obrać. Oczyszczoną z gniazda nasiennego paprykę opiec w piekarniku i zdjąć skórkę. Cukinię i bakłażana pokroić w paski. Pokrojoną w kostkę cebulę wraz z wyciśniętym czosnkiem usmażyć w garnku na rozgrzanej oliwie. Dodać kolejno cukinię, bakłażana, pomidory i paprykę. Chwilę dusić i dodać koncentrat pomidorowy i drobno pokrojoną kolendrę. Doprawić do smaku stale mieszając. Gdyby warzywa były za gęste można dodać odrobinę przegotowanej wody. Gorące warzywa wyłożyć na wcześniej usmażoną rybę i zostawiamy do wystygnięcia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation