Kuchnia

gotowanie

Kotlety kalafiorowe

SKŁADNIKI:

* mały kalafior – 1 szt

* duże jajko – 1 szt

* cebula – 1 szt

* czosnek – 2 ząbki

* bułka tarta – 3 łyżki

* kasza manna – 3 łyżki

* natka pietruszki – 1 pęczek

* sól – 1 łyżeczka

* pieprz – do smaku

* papryka ostra – do smaku

* curry – 1 łyżeczka

* olej do smażenia

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Kalafiora dzielimy na kawałki, rzucamy do osolonej gotującej się wody i gotujemy przez ok. 3-4 minuty ( absolutnie nie można go rozgotować! ).

Odcedzamy , przekładamy na deskę do krojenia i siekamy.

Cebulę drobno siekamy , podsmażamy na złoto na odrobinie oleju , dodajemy do kalafiora.

Wbijamy jajko, dodajemy kaszę , bułkę tartą , zioła , a następnie doprawiamy do smaku.

Wszystko razem dokładnie mieszamy, a następnie formujemy niewielkie kotleciki.

Smażymy na mocno rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony.

Podajemy z ulubionymi dodatkami!

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation