Kuchnia

Kulinarne podróże

CIASTO Z PŁYNNĄ CZEKOLADĄ

Potrzeba:
100 g masła
2 jajka
2 żółtka
100 g ciemnej czekolady
50 g cukru
2 łyżki mąki
łyżeczka esencji waniliowej

Przepis:
Wysmarować masłem cztery małe foremki z żaroodpornego szkła. Przełożyć połamaną czekoladę i masło do miski, ustawić miskę na rondelku z gotująca się wodą i podgrzewać mieszając, aż masło i czekolada się rozpuszczą. Odstawić do ostudzenia.
Utrzeć cukier z jajkami na puszysta masę, dodać esencję waniliowa i wymieszać. Dodać czekoladę z masłem do masy jajecznej i dokładnie wymieszać. Przesiać do masy mąkę z solą i delikatnie wymieszać. Przełożyć ciasto co przygotowanych foremek, a następnie piec 8 min w uprzednio nagrzanym do 220 st piekarniku. Podawać gorące z lodami. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation