Kuchnia

kuchnia

Przepisy na Hallowen
Paluchy czarownicy

Składniki:
255 g miękkiego masła
¾ szklanki cukru pudru
1 jajko
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
1 łyżeczka ekstraktu z migdałów
2 i 2/3 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Pół łyżeczki soli
Mała Maczka migdałów
Wszystkie składniki (oprócz migdałów) zmiksować i zagnieść.

Ciasto owinąć w folię i włożyć do lodówki na 30 minut. Wyjąć, formować palce ( trochę cieńsze od Waszych palców- w piekarniku urosną), na końcu wciskać migdał w miejsce paznokcia.

Piec około 10 minut w temperaturze 200C. Strudzić na kratce. Powstają takie cusie :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation