Kuchnia

na ząb

MangoPapaja: Zapiekana kasza gryczana z grillowanym filetem z indyka, dynią i orzechami włoskimi

Składniki:
•100 gram kaszy gryczanej, gotujemy w osolonej wodzie
•200 gram dyni, pokrojonej w kostkę 1x1 cm, dusimy na patelni 8 minut do momentu odparowania nadmiaru wody
•60 gram orzechów włoskich, posiekanych drobno
•200 gram filetu z indyka, doprawiamy solą i pieprzem i grillujemy z dwóch stron
•sól
•pieprz

Podane i przygotowane składniki, według opisu wyżej, dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 35 minut. Podajemy z jogurtem naturalnym i natką pietruszki. Pycha!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation