Kuchnia

Przepisy

Tacos

Składniki:
główka rzymskiej sałaty pokrojonej w paski (przechowywać w lodówce)
8 rzodkiewek cienko pokrojonych (ok ¾ szklanki)
1 szklanka świeżej natki kolendry plus trochę do dekoracji
3 limonki w cząstkach
½ kg sera: queso fresco lub Monterey Jack, rozdrobnionego
200 gramów śmietany
salsa z pieczonych pomidorów
salsa verde
salsa cruda
wieprzowina carnitas
gotowany kurczak
1 lub 2 paczki kukurydzianych tortilli (12 placków)

Przygotowanie:
Ułożyć sałatę, rzodkiewki i kolendrę na dużym półmisku. Limonki, ser, śmietanę i sosy salsa wyłożyć do osobnych miseczek. Kurczaka i wieprzowinę podgrzać i podawać w ogrzanych naczyniach. Kurczaka posypać kolendrą. Opiekać kolejno tortille na gorącej patelni albo bezpośrednio nad płomieniem, 15-20 sekund po każdej stronie. Odkładać zawijając w ręcznik, żeby były ciepłe. Podać wszystkie składniki tak, aby goście sami mogli nadziewać swoje tacos.

Czytaj wiecej: http://www.kuchniaplus.pl/przepisy/przepisy-kulinarne-kuchni-plus/tacos_7633.html#ixzz3DWKgL3RH
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation